Een blogbericht door Karin Molhoek
Tandarts en Tandarts voor (versnelde) orthodontie

'Aligners, snel rechte tanden; uniek in Nederland'

Bij SmileCafé werken we met een unieke methode om je tanden in korte tijd recht te kunnen zetten.

ALIGNERS SNEL RECHTE TANDEN

We zijn een tandartspraktijk voor orthodontie en hebben ons gespecialiseerd in een aantal unieke technieken om te zorgen dat we je tanden sneller kunnen bewegen. Daarnaast gaan we graag met onze tijd mee, werken volledig digitaal en we hebben technieken om je eerste informatie consult online te kunnen doen.

HYPERMODERNE TOOLS

Op onze website hebben we een tool ‘SmileMate’ waarmee je een aantal foto’s kunt uploaden en digitaal naar ons mailt.

Op basis van deze foto’s kunnen wij een voorlopig behandelplan voor je maken en je vertellen wat de mogelijkheden zijn waarmee we jouw tanden recht kunnen zetten.

Denk daarbij aan de keuze tussen:

De volgende keuze die we gaan bekijken is of een versnellingsbehandeling voor jou mogelijk is.

Naast de mogelijkheden voor een beugel traject kunnen we op basis van de foto’s ook iets zeggen over je mondhygiëne en of je bijvoorbeeld je tanden zou kunnen bleken.

Online consult

Alle informatie halen we uit de foto’s die jij (veilig) naar ons verstuurd en op basis daarvan ontvang je van ons een deskundig rapport. Dit rapport nemen we tijdens een online video gesprek rustig met je door, zodat geen vraag van jou onbeantwoord blijft. Ook kunnen we je tijdens het videoconsult informatie geven over de te verwachten kosten van de behandeling.

Intake

Als je besluit een traject bij ons te beginnen plannen we je ‘intake’ in.

Tijdens de intake maken we een set mondfoto’s, een paar (digitale) röntgenfoto’s en we maken een 3D scan van je gebit. Je hoeft bij ons dus niet meer ouderwets te ‘happen’ voor gebitsafdrukken.

Al deze gegevens hebben we nodig om tot je definitieve behandelplan te komen.

Binnen een week hebben we je behandelplan klaar en kunnen we dit weer via videobellen doornemen. Dat scheelt je weer een boel onnodige reistijd. We nemen alle tijd om je definitieve plan te bespreken en leggen je alle mogelijkheden voor. Ook komen we met een definitief kostenplaatje.

Jouw aligners volledig op maat

Als je definitief besluit om te starten met een behandeling gaan we je apparatuur bestellen. Met 2 weken krijgen we jouw apparatuur binnen en kun je daadwerkelijk starten.

Bij de start ontvang je van ons een Philips Sonicare tandenborstel, omdat wij het belangrijk vinden dat jouw mond in een topconditie verkeerd tijdens (en na) de behandeling.

Jouw scanbox voor controle op afstand

Ook ontvang je een scanbox. Met deze scanbox en je eigen telefoon ga je wekelijks een scan maken van je gebit. Het maken van de scans kost je nog geen 2 minuten.

Wekelijks ontvangen wij jouw scan en met behulp van kunstmatige intelligentie worden de beelden wekelijks met elkaar vergeleken.

Wekelijkste voortgangscontrole op afstand

Zo houden we wekelijks bij hoe jouw behandeling vordert. Als we zien dat er iets niet volgens plan gaat kunnen we snel bijsturen en je een Aligner nog wat langer laten dragen.

Omdat we je voortgang wekelijks bijhouden ben jij extra gemotiveerd, kunnen wij snel bijsturen als het niet goed gaat en is het resultaat dat jij eerder klaar bent met je behandeling. J

e hoeft alleen maar naar onze praktijk te komen als dit echt noodzakelijk is en dat scheelt je dus alweer een heleboel tijd. Niet maandelijks langskomen, maar alleen als het echt nodig is.

Als de behandeling klaar is ontvang je retainers (nachtbeugels) om te zorgen dat je het behandelresultaat ook kunt behouden. Daarnaast krijg je van ons ook nog een gratis bleekset mee. Want, hoe tof is het om naast mooie rechte tanden ze ook nog een paar tinten lichter te hebben?

Wil jij weten wat we voor jou kunnen doen?

Upload je foto’s via SmileMate en plan je online consult in. Binnen 3 weken kun jij je op maat gemaakte Aligners al in je mond hebben. Snel, en efficiënt op weg naar jouw mooiste lach. Uniek in Nederland deze Aligners Snel Rechte Tanden.

 

karin-molhoek-sign

Karin Molhoek
Tandarts en Tandarts voor (versnelde) orthodontie

Meer weten over de behandelingen en werkwijze van SmileCafé?

Neem eens een kijkje op onze site en neem gerust contact op voor meer informatie.