Veelgestelde vragen

Misschien staan hieronder de antwoorden op jouw vragen. Maar neem gerust contact op als je nog meer vragen hebt. Wij helpen je graag!

Onzichtbare beugel

Hoe werkt een onzichtbare beugel eigenlijk?

Je krijgt na de intake en als je akkoord bent met je behandelplan een serie op maat gemaakte Aligners mee. Ongeveer elke 2 weken, na de controle van de tandarts via de Scanbox, krijg je van de tandarts te horen of je de volgende Aligner mag gaan dragen of dat je nog even door moet met de huidige Aligner.

Elke Aligner is weer net iets anders en zet weer je tanden net in een andere stand of richting. En zo werken we samen naar jouw gewenste rechte gebit toe.

Wat zijn 'Aligners' precies?

Wij werken met de Aligners ofwel onzichtbare beugels van het topmerk SureSmile. Wil je meer over dit merk weten en waarom we met dit merk werken, lees dan hier verder.

Hoe werkt die controle op afstand?

Deze onzichtbare beugel is zeer geschikt voor de 'controle op afstand' ofwel Dental Monitoring waar wij vanuit onze praktijk mee werken. Controle op afstand betekent dat je nog maar weinig naar de praktijk hoeft te komen.

Bespaart je dus tijd en geld.
We vertellen je op de andere pagina graag meer over de 'controle op afstand' met de Scanbox.

Zichtbare beugel

Wat is eigenlijk een zichtbare beugel?

De zichtbare beugel is een vaste beugel die vast is gemaakt aan je gebit. Er zijn verschillende termen voor deze zichtbare beugel zoals de blokjesbeugel, plaatjesbeugel of slotjesbeugel.

Deze vaste en zichtbare beugel bestaat uit slotjes (brackets) die op de tanden worden geplakt. Elke tand heeft een eigen soort slotje en moet precies op de goede plaats zitten om tot het goede resultaat te komen. Om de kiezen zitten metalen ringetjes, ook wel banden genoemd. Op die banden zitten kleine metalen buisjes.

Vervolgens zit er door de brackets en de buisjes een draad die veerkrachtig is. Deze draad zorgt er uiteindelijk voor dat je tanden en kiezen op de juiste manier in je mond komen te staan.

Hoe werkt dan zo’n slotjesbeugel?

De eerder besproken draad zorgt er samen met de slotjes voor dat er kleine krachten worden uitgeoefend op de tanden en kiezen. En die krachten zorgen voor beweging. In de juiste richting naar de juiste stand. De tand gaat als het ware bewegen binnen je kaakbot. En dat heeft tijd nodig.

Vandaar dat de behandeling met een zichtbare beugel ofwel slotjesbeugel of plaatjesbeugel, veel tijd vraagt. Het lichaam moet namelijk aan de ene kant van de tand bot aanmaken en aan de andere kant bot afbreken. En dat vraagt tijd.

Kan ik veilig naar een tandarts?/ Is het een veilige omgeving?

Ja, je kunt veilig naar de tandarts. De tandarts is gewend aan de omstandigheden waar we nu nog extra rekening mee houden, je bent dus in een veilige omgeving en er kan voldoende afstand gehouden worden. Daarnaast hebben we speciale apparatuur waarmee we de controles op afstand kunnen doen zodat je zo min mogelijk naar de praktijk hoeft te komen. Daarmee houden we nog meer rekening met de veranderde omstandigheden. 

Versnelde orthodontie

Ben ik de geschikte kandidaat?

Onze gespecialiseerde tandarts voor versnelde orthodontie zal al je vragen beantwoorden en kijken of ook jij geschikt bent voor deze verkorte behandeling. Ook al heb je een rommelig gebit, een overbeet, of ruimte tussen je tanden, veelal kunnen we daar uitstekende resultaten mee halen.

Doet deze behandeling pijn?

Nee. De meeste patiënten zullen aangeven dat het even ongemakkelijk is voor een paar dagen, maar zij praten niet over pijn. Het is net als met fitness, het is even gevoelig maar het resultaat is waar het om het gaat.

Hoe kan dat zo snel in 6-12 maanden?

Door speciale technieken toe te passen kunnen we de nodige verschuiving van je tanden en of kiezen versnellen. Deze technieken worden inmiddels al een aantal jaren toegepast en de resultaten zijn verbluffend. We moeten er wel bij zeggen dat het tempo van verschuiving verschilt per persoon.

We laten je graag de resultaten van andere patienten zien tijdens het vrijblijvende en kostenloze informatiegesprek met ons.

Wat is het verschil met een gewone beugel?

Het verschil met een gewone beugel is dat je met deze methode slechts 6-12 maanden met een beugel hoeft "rond te lopen". Met een normale beugel ben je al snel 2 tot 3 jaar bezig om de tanden en kiezen in de juiste stand te krijgen. Door de methode die we gebruiken kunnen we het proces versnellen en krijg je snel resultaat.

Waarom doen andere tandartsen deze behandeling niet?

De meeste tandartsen kiezen voor 1 specialisatie. Onze tandarts voor versnelde orthodontie combineert orthodontie met een kleine chirurgische ingreep. Daarvoor is specialistische apparatuur nodig die niet alle tandartsen hebben. SmileCafé heeft daar bewust wel in geïnvesteerd om jou op hoog professioneel niveau van dienst te zijn.

Wat kost het?

Dat is altijd moeilijk om zo te zeggen, zonder dat we je gezien hebben. We zien altijd graag eerst even je gebit en horen graag je wensen voordat we aangeven wat de behandeling gaat kosten. 

We zijn overigens altijd zeer transparant als het over de kosten gaat. Zodra we het behandelplan hebben gemaakt kunnen we precies aangeven wat de investering is voor deze mooie nieuwe glimlach met een prachtig recht gebit. 

Een gewoon behandeltraject vanaf € 1850,-, met versnelde orthodontie zijn de meerkosten vanaf € 1000,-

Wat kost een digitale screening?

Met SmileMate maken wij het mogelijk om foto's van jouw gebit naar ons door te sturen.
Je ontvangt vervolgens een tandheelkundig rapport zónder je huis te verlaten!
Voor deze digitale screening rekenen wij € 22,91.

Voor de verzekering wordt voor dit consult code F121A berekend.

Ik woon verder weg van Den Haag. Kan ik dan gewoon deze behandeling krijgen?

Ja dat kan zeker. Wij hebben een uniek systeem waarmee we op digitale wijze, op afstand, naar de vorderingen van de stand van je gebit kunnen kijken.

Afstand is dus geen enkele reden om deze unieke versnelde orthodontie niet toe te passen.

Kan ik veilig naar een tandarts?/ Is het een veilige omgeving?

Ja, je kunt veilig naar de tandarts. De tandarts is gewend aan de omstandigheden waar we nu nog extra rekening mee houden, je bent dus in een veilige omgeving en er kan voldoende afstand gehouden worden. Daarnaast hebben we speciale apparatuur waarmee we de controles op afstand kunnen doen zodat je zo min mogelijk naar de praktijk hoeft te komen. Daarmee houden we nog meer rekening met de veranderde omstandigheden.

Dental monitoring

Wat is Dental Monitoring?

Dental Monitoring is een nieuwe technologie die ontwikkeld is voor de orthodontie en werkt op basis van kunstmatige intelligentie in samenwerking met de behandelaar.

Het is een app op je telefoon die je samen met een Scanbox gebruikt. De Scanbox krijg je van ons zodra je start met een beugelbehandeling.

Je maakt met behulp van de app, scanbox en je eigen telefoon en de instructies die je vanuit de app krijgt scans van je gebit. Die stuur je automatisch via de app naar onze praktijk.

De app geeft je een bericht wat je moet doen tijdens de behandeling. Ook geeft de app aan wanneer je weer een nieuwe scan moet maken.

Op dat moment kan de tandarts controleren of je tanden goed bewegen conform plan en of ze op de juiste positie staan.

Aan de hand van het behandelplan zal de tandarts je advies geven wat je volgende stap is. Bijvoorbeeld je huidige aligner nog een paar dagen dragen of al overstappen naar de volgende. En ziet het er echt niet goed uit, dan kan het zijn dat de tandarts je vraagt om toch naar de praktijk te komen.

Een controle op afstand dus, heel eenvoudig, simpel en vooral efficiënt!

Dus, kort samengevat:

Stap 1:
download de app op je mobiele telefoon (zowel IOS als Android)

Stap 2:
maak een foto scan van je gebit met de app en de Scanbox

Stap 3:
stuur de scan naar ons en wij controleren je gebit op afstand

Hoe werkt dat dan?

Zodra jouw gebitscan is verstuurd naar onze praktijk, gaan ze door een 3D berekening waarbij met behulp van AI (Artificial Intelligence, kunstmatige intelligentie) de voortgang van je gebit wordt berekend. Vervolgens worden de scans beoordeeld door de behandelaar.
Op basis van de beoordeling krijg je advies over de voortgang van je beugel traject.

Wat zijn de voordelen van Dental Monitoring?

Dental Monitoring geeft je de vrijheid om te leven en ondertussen je gebit tot een mooie glimlach te laten maken én is dé oplossing om optimale controle te hebben over jouw orthodontische behandeling. Meer dan ooit tevoren.
Het geeft de tandarts namelijk de mogelijkheid om de voortgang van de beugelbehandeling continu te monitoren en daarmee, indien nodig, bij te sturen of zelfs je behandeling te versnellen.
Het systeem controleert de beweging van het gebit, mondhygiëne en onderhoud van de beugel etc.
Enorm veel voordelen en er zijn er nog meer:

1. Behandeling vanaf elke plek
Een beugelbehandeling zal je nooit meer tegenhouden om te doen wat je graag wilt gaan doen. Met Dental Monitoring hoef je niet in de buurt van de praktijk te wonen, je kunt waar dan ook ter wereld gewoon je controle hebben van je gebit en beugel!

  • Thuis, op het werk, op vakantie, op het strand of aan de andere kant van de wereld
  • Dental Monitoring geeft je de vrijheid om te gaan
  • Zolang jij je telefoon en je scanbox bij de hand hebt en een goede verbinding voor je telefoon, kun jij je fotoscan van je gebit aan ons doorsturen
  • Genieten van het leven terwijl je gebit transformeert naar dat mooie, rechte gebit


2. Je ziet sneller de resultaten
Door regelmatig foto’s van je gebit te sturen, houden wij de voortgang bij en kunnen we zelfs versnellen wanneer het goed gaat.

3. Je houdt eenvoudig contact met ons
Je hoeft geen afspraak meer te maken met ons in jouw drukke week op het werk of op school. Geen vrije uren op te nemen of briefjes voor school.
Je neemt heel simpel een foto van je gebit en stuurt deze aan ons door. Wij kijken mee en laten je weten wat er is gebeurd en wat de volgende stap is.
Mochten we toch willen bijsturen, dan nodigen we je uit bij ons in de praktijk of we plannen een video call in. Ook als je vragen hebt kan dat altijd via de app of we plannen een video call in.

Dat is het voordeel van Dental Monitoring!

Heb jij nog een vraag?

Neem gerust contact op als je nog meer vragen hebt. Wij helpen je graag!