Een blogbericht door Karin Molhoek
Tandarts en Tandarts voor (versnelde) orthodontie

'Logisch nadenken; onzichtbare beugel goedkoop kopen?'

HOE KAN HET DAT ER AANBIEDERS ZIJN WAAR JE ONZICHTBARE BEUGELS GOEDKOOP KUNT KOPEN EN WAARMEE JE MET EEN DOE-HET-ZELF-PAKKET JE TANDEN RECHT KUNT ZETTEN?

Er is bekend dat veel mensen graag een mooiere lach willen. En natuurlijk willen ze dat comfortabel en snel en tegen een correcte prijs of wel een onzichtbare beugel goedkoop kopen. En het liefst nog vandaag. Logisch dat er meerdere aanbieders zijn.

MAAR WAT ZIJN DE VERSCHILLEN TUSSEN DIE BEHANDELAARS/AANBIEDERS EN DE ORTHODONTIST?

Kun je voor een beugel online een pakket aanschaffen en je tanden rechtzetten? Even logisch nadenken.

Waarom zijn er opleidingen om tandarts of orthodontist te worden? Zou dat een reden hebben? Zou dat misschien zijn zodat professionals kunnen inschatten wat er in jouw mond mogelijk is?

EN WAAR LETTEN DEZE PROFESSIONELE ORTHODONTISTEN DAN ALLEMAAL OP;

  • Een orthodontisch behandelaar maakt, als hij/zij een behandelplan maakt, om te beginnen mond- & portretfoto’s.
  • Daarnaast worden röntgenfoto’s gemaakt.
  • En tenslotte zijn er modellen nodig van jouw gebit. Studiemodellen noemen we dat. Die modellen gebruiken we om te kijken wat er precies aan de hand is en wat er gecorrigeerd moet worden.

 

Als je onzichtbare beugels wilt, wordt de pasvorm van die beugels bepaald op je studiemodellen. Je wilt dus een model dat zo nauwkeurig mogelijk is. Daarom kiezen moderne orthodontisten ervoor om te ‘scannen’ met hoogwaardige scanapparatuur. Je hoeft dan niet meer te ‘happen’ in die vieze kledder en bijkomend voordeel is dat je een super nauwkeurig digitaal model krijgt.

Hoe nauwkeuriger het model, hoe beter je onzichtbare beugel aansluit en hoe effectiever je behandeling zal zijn.

ALS JE DIT WEET, KIES JE ER DAN VOOR OM MET EEN DOE-HET-ZELF-PAKKET ZELF AFDRUKKEN TE MAKEN?

Nog een ding om over na te denken.; als jij online je beugels kunt bestellen en er geen röntgenfoto’s gemaakt worden. Hoe weet je dan dat jouw behandeling (biologisch) haalbaar is? En worden jouw gebitsmodellen modellen gekoppeld aan je portretfoto’s?

Als dat niet gebeurt, hoe weet je dan hoe jouw lach eruit gaat zien? Staat je lach dan straks wel recht in je gezicht? Is er voldoende van je tanden zichtbaar? Of misschien wel teveel? Zodat je ook tandvlees ziet als je lacht?

IS TANDVLEES IN TOPCONDITIE? 

En over tandvlees gesproken; is de conditie van je tandvlees voor aanvang van je behandeling gecontroleerd?

Wist je dat het in het algemeen, maar zeker ook bij een beugelbehandeling, heel erg belangrijk is dat je tandvlees in een topconditie is? Als dat niet het geval is kan je tandvlees verder ontsteken en kunnen je tanden los gaan zitten. Dan staan je tanden mooi recht maar rollen ze vervolgens uit je mond. Of je tandvlees trekt tijdens de behandeling terug. Ook een risico bij een beugelbehandeling dat je liever voorkomt. Want het genezen daarvan is vrij lastig. (En ook kostbaar..)

DENK GOED NA VOORDAT JE DIE ONZICHTBARE BEUGEL GOEDKOOP DENKT AAN TE SCHAFFEN!

Dus als je weer zo’n prachtige advertentie langs ziet komen, denk dan even logisch na. Speel jij met het visitekaartje van je gezicht? Of kies je voor zekerheid en ga je naar een ervaren behandelaar met verstand van zaken en  de juiste apparatuur, die jou gegarandeerd jouw mooiste lach kan geven.

Laat de zorg voor je tanden in ervaren & kundige handen!

karin-molhoek-sign

Karin Molhoek
Tandarts en Tandarts voor (versnelde) orthodontie

Meer weten over de behandelingen en werkwijze van SmileCafé?

Neem eens een kijkje op onze site en neem gerust contact op voor meer informatie.