Beugel voor volwassenen

Een Beugel als je volwassen bent

Schaam jij je voor je lach door scheve tanden en sta je daardoor altijd zonder die mooie glimlach op een foto?

Dat is nu verleden tijd, wij kunnen je helpen. Door middel van ons versnelde beugeltraject hoef je daar geen 2 tot 3 jaar op te wachten. Binnen 6 tot 12 maanden helpen wij die mooie glimlach terug te toveren!

Volwassen en toch een beugel?

Of je nu jong of al wat ouder bent de impact van een mooi recht gebit is letterlijk pas voelbaar wanneer je een stralend en mooi recht gebit hebt.

En dat horen we bij SmileCafé dan ook regelmatig terug van onze cliënten die bij ons een beugel behandeling hebben gehad.

  • Staan je tanden scheef, te ver naar voren of juist naar achteren?
  • Waardoor je nooit voluit durft te glimlachen? En je nooit spontaan enorm durft te lachen?
  • Dan is een behandeling met een beugel zeker een uitkomst voor je.

Een beugel op latere leeftijd

Waar de beugel in de tienerjaren vaak een noodzakelijk kwaad is kiezen veel 30’ers, 40’ers en 50’ers tegenwoordig zelf voor een beugel. Aan een beugel beginnen als je al wat ouder bent is vaak een grote stap. Maar een mooie glimlach en verzorgd voorkomen, ook als je in de spiegel kijkt, dat wil je als 30+, 40+ en 50+ natuurlijk ook. Daarom zijn er heel veel verschillende beugels te krijgen.

Wat doet scheefstand van je tanden met je gezondheid?

De scheve stand van een tand of kies kan verschillende gevolgen hebben. Soms zelfs vage gezondheidsklachten waarvan je achteraf pas merkt dat deze verminderen en zelfs verdwijnen na een beugel behandeling en de tanden / kiezen weer recht staan.

Naast onzekerheid en soms zelfs schaamte over je lach, kan scheefstand ook fysieke gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld:

Vernieuwde technieken voor beugels

Bang voor een glimlach vol metaal en eruitzien als een ‘beugelbekkie’ is tegenwoordig niet meer nodig. De techniek heeft niet stilgestaan en op het gebied van beugels hebben er veel ontwikkelingen plaatsgevonden. Er bestaan tegenwoordig zelfs bijna onzichtbare beugels. Met een doorzichtige beugel valt het bijna niet op dat je een beugel draagt.

Is een beugel mogelijk voor alle volwassenen?

Helaas is een beugel niet voor iedereen op latere leeftijd mogelijk. Of een beugel mogelijk is hangt af van verschillende factoren. Belangrijk is wat de kwaliteit is van je tanden en de conditie van je tandvlees, weefsel en bot. Wij kunnen samen met jou kijken of een beugel tot de mogelijkheden behoort. Vraag je jezelf af of een beugel iets voor jou is of heb je vragen over de mogelijkheden, kom dan eens vrijblijvend bij ons op gesprek.

Een eerste consult bij onze tandarts voor orthodontie

Bij een eerste consult kun je de tandarts of orthodontist laten kijken of een beugel voor volwassenen iets voor jou is. Tijdens zo een consult bespreek je jouw wensen.

Er wordt gekeken naar je kaak, gebit en gezicht en daarna hoor je van de tandarts welke mogelijkheden er zijn op het gebied van beugels. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden?

Controle op afstand, tijdsbesparend

Met de allerlaatste technieken is het nu mogelijk om met onze Scanbox de 2-wekelijkse controles op afstand uit te voeren.

Een absoluut uniek en zeer geavanceerd systeem waar jij dus nu meteen gebruik van kunt maken. 

En weet je? Het levert je ontzettend veel tijd op, want je hoeft nog maar zelden naar de praktijk te komen zolang er geen bijzonderheden zijn.

Meer lezen over deze techniek doe je hier.

Zichtbaar of onzichtbaar

Jij hebt de keuze! Slechts een enkeling heeft die keuze niet, maar het merendeel van onze patiënten heeft de keuze wel;

een zichtbare blokjesbeugel of de onzichtbare beugel, de zogenaamde aligner

Samen gaan we kijken wat er mogelijk is. 

Normaal tempo of versneld

En dan heb je nog een keuze, namelijk binnen 6 – 12 maanden al die mooie recht tanden of langer. 

Prijs van een beugel voor volwassenen

Een inschatting van de prijs is lastig te geven. Dit is afhankelijk van welke beugel er nodig is en de duur dat de beugel gedragen moet worden. Na een eerste consult kunnen wij je een inschatting van de kosten geven.

Wordt een beugel voor volwassenen vergoed door de zorgverzekeraar?

Orthodontie zit niet meer in de basisverzekering, slechts een aantal aangeboren afwijkingen worden nog vergoed uit het basispakket.

In veel gevallen moet een beugel dus zelf betaald worden. Vanuit de aanvullende tandartsverzekering zijn er genoeg zorgverzekeraars die orthodontie (deels) vergoeden. Daar zijn verschillende voorwaarden aan verbonden. Het is daarom aan te raden om voorafgaand aan een beugeltraject goed onderzoek te doen naar de verschillende vergoedingen, zodat je aan het einde van het jaar rekening kunt houden met een beugel bij de keuze van je zorgverzekeraar en het gekozen pakket.

Afspraak maken

Ben je nieuwsgierig of een beugel misschien iets voor jou is of heb je vragen? Maak een afspraak voor een vrijblijvend consult, wij helpen je graag!

Met een mooie, vriendelijke glimlach wens ik je een fijne dag!

Verschillende soorten behandelingen met beugels

Op basis van onze jarenlange kennis als tandarts voor orthodontie bieden we een aantal beugel-oplossingen voor die scheefstand.

Een zichtbare beugel

Een zichtbare beugel bestaat uit metalen slotjes (brackets of plaatjes, er zijn verschillende benamingen voor). De slotjes worden op je tanden vastgezet. Door het maandelijks vervangen van de draden die door de slotjes gaan, komen de tanden geleidelijk recht te staan.

Het vervangen van de draden wordt door veel mensen aandraaien genoemd. In werkelijkheid worden er steeds dikkere en stuggere draden geplaatst waardoor je tanden steeds rechter gaan staan.

De onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel bestaat uit doorzichtige plastic hoesjes (Aligners) die je zelf in en uit kunt doen.
Iedere 2 weken ga je een nieuwe Aligner gebruiken en zo komen je tanden geleidelijk recht te staan.
Soms is het nodig om op de tanden tandkleurige blokjes te plaatsen (attachments) zodat er meer kracht op die tand gezet kan worden om ze te verplaatsen.
Doordat jezelf je beugel in en uit kunt doen kun je je tanden makkelijker schoonhouden.

Het proces versnellen

Bij beide beugels kun je voor een versneld traject kiezen.

Om je tanden sneller te kunnen verplaatsen wordt tijdens een kleine chirurgische ingreep je kaakbot behandeld. Door het activeren van het kaakbot is het mogelijk om je tanden sneller te verplaatsen. Dit kan de behandeling met de helft tot twee-derde verkorten.

Controle op afstand

Het is nu ook mogelijk om je beugel controles op afstand te laten doen.

We werken met een geavanceerd systeem waarmee je wekelijks met een scanbox en je mobiele telefoon een scan van je eigen gebit maakt.

Deze scan wordt naar ons verzonden en zo kunnen we op afstand door middel van kunstmatige intelligentie wekelijks de voortgang van je gebit bekijken en controleren. Je hoeft met deze controle op afstand alleen dan naar ons toe te komen wanneer dat echt nodig is. Dat scheelt je enorm veel (reis)tijd.